Ferry delar läsarna i två läger

Uppdaterad
Publicerad

Björn Ferrys blogginlägg där han sågar kosttillskott har väckt många åsikter hos SVT:s läsare. Reaktionerna har inte låtat vänta på sig och flera har kommenterat i bloggen och på sociala medier.

”Inte riktig överens med det att kosttillskott skulle vara onödigt!!
Träna som elitidrottare i en konditions krävande idrott, med minst 3 riktiga mål mat om dan och lite mellanmål därtill..
800 tim i året!!
Sliten ibland, då är nog lite kosttillskott nödvändigt.” skriver Alberto Åberg.

”Jag är student i Stockholm och spelar bandy på hög nivå, tränar dessutom tyngdlyftning. Kosttillskott behöver jag inte över huvud taget, planerar man inköp och ekonomi kan man utan problem få i sig bra, näringsrik och varierad kost. Varför ska man käka piller, pulver och annat krimskrams när man kan äta riktig mat??” skriver Erik.

”Amen Björn Ferry!! Varför finns det inte fler som Björn!!”, skriver Oscar.

”Tiondelar och mm är avgörande i skidskytte.....han hade säkert vart på pallen ännu fler ggr och sluppit en och annan förkylning om han använt kosttillskott som passade just honom. Vissa ämnen som kroppen behöver för bra återhämtning är ju jättesvårt att få tillräckligt av via vanlig mat. Alla har vi ju olika genetiska förutsättningar från början och alla behöver inte ju samma saker. Men som sagt Björn gillar ju att synas och höras ”, slriver Robert Johansson på vår Facebook-sida.

”Att skidförbundet bedriver påtryckning på riksidrottsförbundet med en oseriös artikel i en kvällstidning där de skrivs om ett samarbete med ett företag som finansierar skidförbundets satsning... Tycker det är skandal. Inget att ta på allvar”,  skriver Jonatan Blomstrand.

”Det mest handlar väl om att ungdomar idag äter mindre bra mat och därmed kanske behöver fylla på med vissa ämnen. Tror på det Ferry säger, han har säkert ätigt bra mat med allt han behöver. Sen är det väl olika mellan olika personer,” skriver Mikael Tärnström.

”Björn Ferry bör noga tänka på hur han uttalar sig kring våra elitskidåkare som tränar oerhört för att nå framgång. Han tränade hårt och fick framgång men han hade bra köttråvaror samt bra grönsaker som andra inte har tillgång till. Tänk först innan man dömer andra för deras val i livet”, skriver Olov Johansson Stoor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer