Ferry: ”I dagsläget skulle jag låta Mona och Hanna åka”

Uppdaterad
Publicerad

I dag togs hela tio svenska skidskyttar ut till OS. Stafettlagen har presterat bra och det måste finnas med en reserv. Dessutom finns det en mixedstafett. Inte helt lätt att ta ut lagen. Men SVT:s expert Björn Ferry vet hur han skulle göra.

– Jag skulle peta Anna Magnusson till mixedstafetten om det vore tävling imorgon.

– Damerna har en bra situation tycker jag. Där det skulle gå ganska bra även om någon blir sjuk. Men om alla är friska så skulle jag välja att köra med Anna Magnusson, Hanna Öberg, Mona Brorsson och Linn Persson.  Elisabeth Högberg är min reserv.

– På herrsidan är ju Fredrik Lindström given och kanske den ende svensken som kommer att åka alla sträckor på OS. Dessutom skulle jag ta ut Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson. Sedan är frågan om den fjärde platsen inte lika given men som det ser ut blir det Martin Ponsilouma. Han var ju med när de vann senast. Peppe Femling blir min reserv, säger Ferry.

Inte så svåra val vad gäller stafetterna men när det kommer till mixedstafetten blir det lite knepigare tycker SVT:s expert.

– Herrarna som ska köra är Fredrik och Sebastian tycker jag. Jesper Nelin skulle kunna vara aktuell, ifall han skjuter fullt...men jag väljer Sebastian.

– På damsidan låter det kanske givet med Hanna Öberg och Anna Magnusson men jag är inte så säker... Anna har ju åkt svagt så det är inte givet..

Hade du varit förbundskapten och skulle ta ut laget till stafetten imorgon då?

– Ja då skulle jag ta ut Mona faktiskt med tanke på den form som visats upp, konstaterar Ferry.

– Men åker Anna som hon ska och kan så är det väl Anna och Hanna, lägger experten till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.