Ludvig Fjällström voltar igen

Publicerad

Med en månad kvar till världscuppremiären i finska Rukka är Ludvig Fjällström tillbaka efter knäskadan och nu är siktet inställt på OS. – Det är en grym känsla att vara igång igen och att det fungerar som vi tänkt oss, säger Fjällström till SVT Sport.

Han har inte tävlat på tio månader men rehabiliteringen har gått enligt plan och nu med en månad kvar till premiären i världscupen är Ludvig Fjällström på gång igen.

– Jag kommer att behöva lyssna på kroppen hela säsongen men det känns grymt att vara igång och kunna åka och ställa ner volter i banan.

Det var under en världscuptävling i Calgary i Kanada i slutet av januari som Ludvig Fjällström landade fel efter ett hopp och skadade knäet svårt. Undersökningen visade att korsbandet gått av dessutom var menisken trasig och det yttre ledbandet också av. Operationen gick bra och nu är skadan läkt och målsättningen är klar.

– OS är det stora målet. Varje gång jag tävlar kommer det att vara för att leverera, jag siktar på toppen för att sen vara i form och tävla om medaljerna på OS.

Hur tänker du inför starten i Rukka?

– Varje dag är viktigt för att vara redo nu när det smäller, säger Fjällström

24-årige Fjällström var med i OS i Sotji 2014, slutade på 19:e plats. Han har en pall-plats i världscupen, blev trea i Deer Valley 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer