Anna Hasselborg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Fjärde raka segern för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg fortsätter att imponera i curling-VM i Kanada. Sverige har vunnit sina tre första matcher stort men mot USA var det tuffare. Sverige vann med 6–4 efter tio omgångar.

De olympiska mästarna Sverige började bra och ledde med fyra poäng efter tre omgångar men i den fjärde omgången började USA plocka poäng och fick med sig en tvåa. Sverige plockade ytterligare en poäng men i den åttonde omgången tog USA två nya poäng.

Sverige gick för två poäng i den nionde omgången. Sista stenen blev något hård men det blev en poäng för Lag Hasselborg. Inför den sista omgången ledde Sverige med 6–4 men USA hade sista sten. Men Sverige höll undan och vann med just 6–4.

Finalrepris väntar

Lag Hasselborg har tre stora segrar med sig sedan tidigare. I går besegrade de Italien med 9–1 och Kina med 10–3 och i premiärmatchen i lördags besegrades Danmark med 8-2.

I natt svensk tid väntar finalrepris från OS mot Sydkorea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.