Flugstad Östberg: ”Känns som mitt sista lopp”

Ingvild Flugstad Östberg
Foto: BildbyrånIngvild Flugstad Östberg, 26, överväger att avsluta karriären.

Ingvild Flugstad Östberg hade ingen lyckad avslutning på säsongen och efter sjätteplatsen i gårdagens jaktstart överväger hon nu att sluta.
– Just nu känns det som att det var det mitt sista lopp, säger hon till norska Dagbladet.

Ingvild Flugstad Östberg, 26, har haft det tungt efter årsskiftet. Hon petades från det norska stafettlaget i VM och när världscupen avslutades i helgen kom nästa smäll.

26-åringen gick ut som trea i jaktstarten som avgjorde mini-touren i Kanada, men tappade tillslut till en sjätteplats efter att bland annat ha blivit slagen av Stina Nilsson.

Knäckt

Efter loppet låg en tillsynes knäckt Flugstad Östberg kvar länge i snön och nu har hon delat med sig av sina innersta tankar om framtiden i spåret.

– Just nu känns det som att det var mitt sista lopp. Jag måste fundera på saken de kommande veckorna så får vi se vad jag kommer fram till, säger hon till norska Dagbladet och fortsätter:

"Vet inte om det är värt"

– Jag vet inte om det är värt att fortsätta med det här när jag tvingas lägga ned så mycket jobb, tid och kraft.

Efter sjätteplatsen i säsongsavslutningen slutar Flugstad Östberg på en tredjeplats i den totala världscupen - en placering före Stina Nilsson som blev bästa svenska.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.