Följ Vinterstudion direkt

Publicerad

Jaktstarter i skidskytte, störtlopp i Val Gardena och sprint i Davos. Det finns möjlighet till flera svenska framgångar i dagens Vinterstudion.

Stina Nilsson suverän i Davos sprint

Kaisa Mäkäräinen vann igen

Kilde vann i olycksdrabbat störtlopp

SVT rapporterade · Följ lördagens Vinterstudion

09.32
13.30: Längdskidor från Davos, damernas och herrarnas sprint
15.10: Afterski
 
Klockan 14.45 sänds herrarnas jaktstart i skidskytte i SVT2.
10.57
Sådärja! Då är det bara några minuter tills vi kickar igång den här Vinterstudiohelgen. Här får ni väldigt gärna hänga med mig och ställa frågor till mig och våra experter i studion.
10.58
Vi har ju faktiskt en Vinterstudiodebutant i studion i form av Helena Ekholm! Det är hon och Pernilla Wiberg som sitter i studion och programmet leds av Yvette Hermundstad.
10.58
10.58
Inte ett ord om att ni visar simning i 2an...
Näe, inte just här. Här är det bara Vinterstudion som gäller.
10.59
Hur finansierar amerikanerna sitt ständiga boende och resande i Europa? Hur fixar Diggins och dom andra att inte bli utbrända (de är ju med på allt!)? Jfr vilande Nilsson och andra och massavhopp från Tour de Ski.
Ja, det där är verkligen intressant. Till exempel Diggins verkar ju inte tro på att vila sig i form.
11.00

Svenske skiddoldisen slutade 2015 – nu hoppas han på VM: ”Inte omöjligt”

SVT Sport2015 lade Martin Bergström ned sin elitsatsning. Nu, tre år senare, är han uttagen i längdlandslaget för att köra världscup i Davos. Men 26-åringen siktar högre än så – mot VM. – Det är klart, får man åka en världscup så är man ju nära, säger han till SVT Sport.
11.00
Förutom att ställa frågor här får ni mer än gärna komma med inspel på sociala medier under hashtaggen #vinterstudion.
11.01
Förutom att Vinterstudion börjar nu så kör också prologen till dagens sprint i Davos igång. Jag ska försöka hålla er uppdaterade om hur det går för svenskarna där!
11.03
Den första idrott vi får se i Vinterstudion är alltså skidskyttedamernas jaktstart i Hochfilzen. Dorothea Wierer först, strax före Kaisa Mäkäräinen. Bäst utgångsläge av svenskorna har Mona Brorsson som startar som tolva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer