Halfvarsson: ”Jag ska göra mitt lopp”

Publicerad

Tour de Ski fortsätter med den andra etappen – 10 respektive 15 kilometer fristil. Följ Vinterstudion här.

Rysk seger – tung dag för Stina Nilsson

Rysk seger också på herrsidan – Halfvarsson bäste svensk

Här är Sveriges nästa skidstjärnor

SVT rapporterade · Följ söndagens Vinterstudion

10.25
16.10: Afterski
11.52
Lätt snöfall i Toblach inför etapp 2 av #tourdeski . Servicefolket har bråda timmar. Första start i #vinterstudion 12:45. #twittski #svtsport
11.52
12.30 drar vi igång dagens Vinterstudion! Här är hålltiderna: svt.se/sport/vintersp… #vinterstudion #twittski #tourdeski
12.25
Ännu en underbar dag med Vinterstudion och idag är det fullt fokus på Tour de Ski! Häng med, ställ frågor, kom med inspel! Fortsätter Stina Nilsson att leverera?
12.27
Vi börjar med damernas 10 kilometer fristil med intervallstart om cirka 20 minuter. I gårdagens sprint var det dubbelt svenskt med Nilsson och Ingemarsdotter, men riktigt så bra kan vi väl inte vänta oss idag?
12.28
Det är ju också värt att påminna om att Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Therese Johaug står över årets Tour de Ski. Tråkigt på ett sätt, men kul ändå att det öppnar för lite nya segrare.
12.29
Stina Nilsson har sagt att hon ska bryta efter fyra etapper, men vem vet? Om hon leder då så kan det bli svårt att inte gå för totalsegern.
12.31
Svenskornas startnummer idag:
 
23. Maria Nordström
32. Stina Nilsson
34. Ida Ingemarsdotter
37. Mia Eriksson
40. Linn Sömskar
49. Moa Molander Kristiansen
51. Lisa Vinsa
12.32
Linn Sömskar var en rolig överraskning igår. Hon tog sig hela vägen till sprintfinal och väl där slutade hon femma.
12.32
Det är ju många svenskor som står över Touren. Förutom Kalla och Andersson så väljer till exempel Falk, Sundling och Dahlqvist att inte åka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer