Förbundskaptenens besked om Klings OS-status

Uppdaterad
Publicerad

I november kom rapporter om att den alpina skidåkaren, Kajsa Kling, bestämt sig för att ta en time out på grund av en depression. Nu säger damernas förbundskapten, Lars Melin, till SVT Sport att mycket talar för att Kling missar OS.

– Hon är hemma för tillfället och åker inte så mycket skidor. Det är några veckor kvar till OS och det börjar bli tajt om tid och om jag får bedöma tror jag att chanserna är små att hon gör en start i OS, säger Melin.

Vad är det Kajsa har råkat ut för?

– Hon har haft en överträning och varit allmänt nere. Hon jobbar med det där och får hjälp med det. Det är bra om Kajsa kommer tillbaka som Kajsa först och främst och det är det vi siktar på.

”Chanserna väldigt små”

En annan åkare som sagt att hon ska göra ett sista försök mot OS är Maria Pietilä Holmner, någonting som Melin ställer sig skeptisk till att hon hinner med.

– Jag ser chanserna väldigt små i dagsläget.

Hur små?

– De är minimala kan jag säga, säger Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.