Martin Fourcade vann herrarnas sprint och tog seger nummer 50 i världscupen. Foto: Bildbyrån

Fourcade tog världscupseger nummer 50

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcade övertygade och vann herrarnas sprint i slovenska Pokljuka. Den franske skidskytten tog därmed världscupseger nummer 50 i karriären. ”Vilken åkform han har”, säger SVT Sports kommentator AnnaMaria Jansson.

Segern stod främst mellan fransmannen Martin Fourcade, som vunnit världscupen fem år i rad, och Johannes Thingnes Bö. De båda skidskyttarna sköt fullt stående och liggande.

Efter det andra skyttet var Fourcade mindre än en sekund efter norrmannen som var i mål på tiden 23.25,4 efter en svag avslutning. Men den franske dominanten plockade 13 sekunder på Thingnes Bö och vann på tiden 23.11,17.

Fourcade tog därmed världscupseger nummer 50 i karriären – hans första i slovenska Pokljuka.

– Vilken åkform han har Martin Fourcade, säger SVT Sports kommentator AnnaMaria Jansson.

19-åring bästa svensk

Sebastian Samuelsson hade en bom och blev bästa svensk i herrarnas sprint över 10 kilometer. 19-åringen slutade på plats 30 – 1 minut och 27 sekunder efter Fourcade.

– Det är väldigt bra, han har verkligen framtiden för sig. Han har ju två år kvar som junior, säger SVT Sports expert Magdalena Forsberg.

Jesper Nelin slutade 76:a, Torstein Stenersen 84:a och Peppe Femling slutade på plats 99.

Fredrik Lindström, som slutade tvåa i sprinten förra helgen i Östersund, är förkyld och fanns inte med i dagens världscuptävling. Han är på plats i Slovenien men hålls isolerad och missa alla helgens tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.