Svensk skidskytt nära att slå ut sitt öga

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindström var nyligen nära att slå ut sitt högra öga med en kofot. Han slog av misstag till sig själv med verktyget strax under ögat och fick föras till sjukhus för att sy tre stygn.

”Jag kan konstatera att jag verkligen hade turen på min sida”, skriver Lindström på sin hemsida.

Den svenske skidskytten Fredrik Lindström renoverade i dagarna altanen och försökte få ner en ås med en kofot, när oturen var framme för 28-åringen. Han slant med kofoten och slog till sig själv strax under sitt högra öga, vilket chockade honom.

”Jag går in för att kolla hur läget ser ut inne på toaletten, väl där inne svimmar jag av och blir väldigt groggy. Vi tar beslutet rätt snabbt att vi borde åka in på akuten för att kolla upp såret om det behöver sys”, skriver Lindström vidare på sin hemsida.

Svensken fick därefter sy tre stygn och klarade sig därmed undan någon allvarlig skada. Han fortsatte därefter vidare för träningsläger i Ruhpolding, Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.