Fredrik Lindström jublar över att landsmannen Olle Dahlin blir ny ordförande i det krisande skidskytteförbundet. Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindström: ”Hoppas antidopningsfrågan kommer högre upp”

Publicerad

Efter att Olle Dahlin valdes till ordföranden för Internationella skidskytteförbundet hoppas Fredrik Lindström att antidopningsfrågan kommer högre upp på dagordningen.
– Redan efter Anders Bessebergs (förre ordföranden) avgång känns det som att IBU jobbar lite mer för det, säger Lindström till SVT Sport.

Under fredagen valdes svenske Dahlin till ordföranden av majoriteten av medlemsländerna. Svenska skidskytten Fredrik Lindström är nöjd med valet.

– Det känns bra att han blev vald. Jag hoppas att antidopningsfrågan kommer komma högre upp listan. Men redan efter Anders Bessebergs avgång känns det som att IBU jobbar lite mer för det, att det är mer transparens och bättre kommunikation. Så det hoppas jag att Olle också står för.

Lindström tror att Dahlin är en van ledare.

– Han har varit ordföranden för vårt förbund en längre tid. Han har jobbat länge i liknande roller. Han är inte den som tar så stor plats men han är en bra ledare, demokratisk så att säga.

”Fått börja om på nytt”

För de aktivas del hoppas han att de kommer att få mer att säga till om men han tror inte att valet av ordförande spelade roll för det.

– Som jag har förstått det kommer aktivas kommitté ha med en representant i styrelsen. Så det känns bra att vi kan bli hörda.

På lördag ligger en motion om att en aktiv ska väljas in i IBU:s exekutiva kommitté, där Dahlin är ny ordförande.

Efter att ordförande Anders Besseberg och generalsekreterare Nicole Resch tvingades avgå har förbundet påbörjat resan mot att återvinna förtroendet.

– Det känns som att de har fått börja om och bygga nytt. Men efter det briserade så känns det som att det har börjat bygga upp förtroendet igen.

Svensk tar över skidskytteförbundet Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer