Fredrik Lindström. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindström sköt bort segern

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindström fortsätter att skjuta bra i ryska Tjumen och visa hyfsad form i spåret. Lindström sköt för seger men en bom blev för mycket. Istället vann Maksim Tsvetkov i världcupavslutningen.

När Martin Fourcade sköt tre bom i de två första skjutningarna blev det för långt upp även för den suveräna fransmannen. Även Johannes Thingnes Bö bommade och fick kämpa för att komma ikapp i spåret inför det sista skyttet.

Lindström låg med i tätklungan inför det avgörande skyttet men med åtta åkare inom tio sekunder så var det många som ville ha sista ordet. En bom för Lindström i det sista skyttet kostade för mycket.

Dubbelt norskt bakom Tsvetkov

Istället blev det Erland Bjöntegård och Maksim Tsvetkov som gjorde upp om segern i den sista världscuptävlingen. Men strax bakom kom en hungrig Thingnes Bö som ville få avsluta säsongen på topp. Ryssen Tsvetkov ryckte knappt två kilometer innan mål och det blev hemmaseger framför Bjöntegård och Thingnes Bö.

Lindström slutade på en 13:e plats och Martin Fourcade som vann totala världscupen slutade på en 19:e plats. Det enda individuella lopp som fransmannen inte varit på pallen i den här säsongen.

Mäkäräinen vinnare

På damsidan blev det en dramatisk avslutning på säsongen. Och till slut var det finländskan Kaisa Mäkäräinen som stod som världscupdrottning.

Hon gick ut från det sista skyttet strax bakom världscupledaren Anastasija Kuzmina, men slovakiskan kunde inte stå emot i spåret. Mäkäräinen gick ifrån, slutade sexa och eftersom Kuzmina bara blev elva gick totalsegern till finländskan.

Vitryskan Darja Domratjeva vann tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.