Fredriksson: ”Väldigt imponerad av Charlotte”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Mathias Fredriksson hyllar Charlotte Kallas avslutning och disponering av loppet i Toblach – där hon istället för att tappa kunde trycka på för att vinna.

– Jag är väldigt imponerad av Charlotte. Jag gissar på att hon har förberett sig mer, tänkt och filat på detaljer. Hon kunde hålla ett bättre tryck i den lättåkta partierna i dag, säger Mathias Fredriksson.

Charlotte Kalla utnyttjade sitt startnummer i tävlingen och hade hela tiden sina värsta konkurrenters tider att gå på.

Hon disponerade loppet mer eller mindre felfritt när hon kunde vinna trots en mycket stark avslutning tvåan i racet, norskan Ragnhild Haga, som tog över ledningen från Heidi Weng med åtta sekunder vid målgång. 

– Hon avslutade lika starkt som Haga. Charlotte åkte lika snabbt från 7,1 ner till mål. Förra helgen i Davos tappade hon, och vi såg samma tendens i Gällivare. Men nu matchade hon Haga i stället och kunde åka supersnabbt för att vinna. Det var en annan Charlotte i de lättåkta partierna, säger Mathias Fredriksson och fortsätter:

– Hon såg lugn ut och arbetade metodiskt loppet igenom. Det bevisar att hon är i bra form, har gott självförtroende och är väldigt harmonisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.