Visa alla (4)

Frida Hansdotter fyra efter första åket

Publicerad

Frida Hansdotter jagar pallplats i den första slalomtävlingen efter OS. Mikaela Shiffrin leder i vanlig ordning men det är tätt bland åkarna därefter och Hansdotter ligger på en fjärdeplats. – Nu ska jag köra järnet i andra, säger hon till Svt Sport.

Mikaela Shiffrin var snabbast i första åket när damerna körde slalom i tyska Ofterschwang. Vinner hon blir det hennes 42:a världscupseger.

– Det var okej men det är ingen stor ledning. Men jag hade ett stabilt åk så jag kan bygga på det i nästa, säger Shiffrin till SVT Sport.

Efter amerikanskan är det tätt bland de fyra nästa åkarna, däribland OS-guldmedaljören Frida Hansdotter som efter ett bra åk ligger på fjärde plats, 44 hundradelar efter Shiffrin.

– Jag hade ett okej åk men det var lite svårt, i vissa svängar var det ganska mjukt. Det är lite olika underlag och svårt att få samma känsla hela tiden. Ibland när det släpper så stör det en, säger Hansdotter till Svt Sport.

Vad tänker du inför andra åket?

– Det är ju öppet det finns alla möjligheter, det är bara ut och försöka göra ett till bra åk och verkligen sätta det.

Anna Swenn Larsson fick inte riktigt till det i första åket. Hon är 1,28 efter Shiffrin men ligger ändå på plats nio.

Charlotta Säfvenberg, med startnummer 33, fick till ett bra första åk och ligger inför andra på plats 16. Estelle Alphand, Emelie Wikström, Sara Hector och 17-åriga Sara Rask hittas på plats 20, 22, 29 och 39.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer