Skadefri Sven Thorgren siktar mot OS

Uppdaterad
Publicerad

Efter vårens guld i X-Games har skadorna radat upp sig för Sven Thorgren. Nu kämpar han för att komma i form till OS.

– Det har varit tufft, men tar jag mig tillbaka från det här så blir jag mentalt starkare, säger Thorgren när han gästar Vinterstudion.

Sven Thorgrens 2017 var en berg- och dalbana. I mars vann han X-games i slopestyle, därefter har han förföljts av skador.

Så sent som i december skulle 23-åringen börja träna efter svåra problem med en stukad fot. Så, efter fem åk bröt han nyckelbenet.

Vinterstudion

Med drygt en månad kvar till OS kämpar Thorgren för att komma slagkraftig till Sydkorea.

– December har varit väldigt svårt. Men nu mår jag jättebra. I går fick jag besked från läkarna att röntgenbilderna ser bra ut och att jag kan åka på snö nästa vecka.

Debuten kommer i X-Games

Tiden är knapp och fokus ligger på träning. Förmodligen blir det bara en tävling före OS, tror Sven Thorgren.

– Debuten blir nog i X-Games i Aspen precis före OS. Jag vill hinna träna på svåra trick som jag inte gjort på ett tag. Men det finns en chans att jag kör en världscup i Schweiz också. Jag får se hur nyckelbenet mår.

”Dubblad medaljchanserna”

För fyra år sedan landade Thorgren en fjärdeplats i OS i Sotji. Årets satsning ligger på både slopestyle och den nya OS-grenen Big Air.

– Det är bra och dubblar chanserna till medalj. Jag hoppas det blir en bra grej för snowboard-sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet