Grip om längdherrarna: ”Är lite på efterkälken”

Uppdaterad
Publicerad

I damernas skugga kom bäste svenske herråkare på 25:e plats i söndagens jaktstart i Toblach.

Förbundskaptenen Rikard Grip, medger att allt inte står rätt till men behåller lugnet.

– Vi är lite på efterkälken, men jag är inte orolig, säger Rikard Grip till SVT Sport.

Jaktstarten i Toblach söndags: Daniel Richardsson bäste svensk 25:a.  Marcus Hellner på plats 30 och Gustav Eriksson en placering bakom.

Trots de svaga resultaten är förbundskaptenen Rikard Grip lugn och pekar på att det varit trassligt med lite sjukdomar, som en tidigare magåkomma för Hellner, och att Hellner ändå var sexa i Davos förra helgen.

Tour de Ski

– Det var i knallhård konkurrens, så jag är inte det minsta orolig.

Vad krävs framöver?

– Att fortsätta att fokusera och göra ett gott jobb, så kommer det.

Varit med länge

Frågan är bara om det är så enkelt. Både Richardsson och Hellner har varit med länge, men gjorde inga toppinsatser vid VM i Finland förra säsongen. Den svenska truppen till Tour de Ski presenteras på torsdag, men det är redan klart att både Richardsson och Hellner kommer att köra, och hoppas att det hårda tävlandet gör att formen kommer.

– Marcus trivs med att tävla igång kroppen, och det gör även Daniel så det blir en uppåtgående trend i Touren, det är jag helt övertygad om, säger förbundskaptenen.

– Det finns med i planen att de ska få de här tuffa loppen som gör att de kan spetsa till formen rejält.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet