Grips optimism: ”Vi har tagit steg”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna i längdlandslaget har precis avslutat ett läger i Frankrike. Och det ser lovande ut inför säsongen, om man ska tro förbundskaptenen Rikard Grip. – Träningen går väldigt bra. Generellt sett kan man säga att vi ligger längre fram i år. Gruppen har tagit steg, säger han till SVT Sport.

Ett tio dagar långt träningsläger i franska Villard-de-Lans är precis över. Allt har gått mycket bra, och det är flera åkare som visar upp fin form redan nu.

– Ett tränat öga kan se att det har skett en positiv utveckling, säger förbundskapten Rikard Grip.

Även testerna visar upp samma bild. Tuff träning i kombination med att åkarna lyckats vara skade- och sjukdomsfria under längre tid har bäddat för optimismen inför säsongen.

– Många ser bra ut, men två som jag kan nämna som tagit kliv är Anna Haag och Linn Sömskar. Anna var bra redan i slutet av förra säsongen, och Linn har sett väldigt starkt ut på rullskidorna, säger Grip.

insta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.