Foto: Bildbyrån.

Schweizisk dubbel – Gut korsbandsskadad

Uppdaterad
Publicerad

Hon skadade knät under inåkningen till andra åket i dagens kombination. Nu är det bekräftat – schweiziska stjärnan Lara Gut har skadat korsbandet och har därmed tävlat färdigt för säsongen. Trots detta blev det ändå dubbelt Schweiz i topp.

– Det ser inte bra ut. Jag kan ärligt säga att jag inte kan föreställa mig att hon kan köra störtloppet, sa den schweiziske alpine chefstränaren Hans Flatscher till det schweiziska radio- och tv-bolaget SRF.

Men nu går flera lokala medier i Schweiz ut med att hemmaåkaren har tävlat färdigt för säsongen när det visar sig vara korsbandet som skadats under fredagen. Gut ska ha fallit på en transportväg och blivit liggande. Hon fördes i helikopter till sjukhus och kan inte ställa upp i eftermiddagens slalom i S:t Moritz.

Gut stort hemmahopp

Gut var ett av hemmanationens allra största VM-hopp och hon tog brons i super-G. Hon kom till VM rejält blåslagen på låret och med en ömmande hand efter ett fall i super-G i Cortina d'Ampezzo.

Dubbelt schweiziskt i topp

Gut missade andra åket och när slalomen avgjorde dagens kombination klev två andra schweiziskor fram istället inför hemmapubliken. Wendy Holdener vann guld och Michelle Gisin knep silvret. Det var Schweiz första VM-guld på damsidan sedan 2001.

– Det var en bra dag för Schweiz. Det var trevligt att få dela dagen med Michelle eftersom vi växte upp till- sammans, säger Holdener till AP.

Trea blev Michaela Kirchgasser och för amerikanskan Lindsey Vonn, som kritiserade arrangören inför dagens tävling, blev det en femteplats.

Vonn var bara sexa i det kortade störtloppet men riktade kritiken mot slalomdelen.

– Även slalomen skulle kortats. De fyra bästa är slalomtjejer, säger Vonn besviket.

Lisa Hörnblad som var 21:a efter första åket slutade på 19:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.