Federica Brignone med karriärens sjunde seger. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gut snuvad på segern av Brignone

Uppdaterad
Publicerad

Lara Gut var på väg mot säsongens första seger under lördagens super-G i Bad Kleinkirchheim. I stället blev det italienska Federica Brignone som gjorde ett stabilt åk och tog sin sjunde seger i karriären.

Lara Gut från Schweiz var på väg att ta säsongens första seger trots att hon körde över mållinjen med en stav. Hon hade ett par mindre bra svängar och strax före mål körde hon in i en port och tappade staven. Gut har varit nära att ta en seger tidigare denna säsongen, då i Lake Louise där hon slutade tvåa, 11 hundradelar bakom segraren Tina Weirather. 

I dag var det italienska Frederica Brignone som gjorde ett stabilt åk och körde in som ledare med 18 hundradelar. Hennes andra seger i super-G i karriären. Trea blev hemmaåkaren Cornelia Hütter.

Vinterstudion

Tufft för Vonn

Lindsey Vonn var tillbaka i backen för första gången på en knapp månad. Efter segern i just super-G i Val d'Isère åkte amerikanskan hem till Colorado för att ladda där. Men det blev ett avvaktande åk i dag och hon slutade nia – 1,43 bakom Brignone.

– Inga självklarheter för henne att kliva upp och ta guld när det är dags. Det är liksom inte hon som är drottningen längre, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Lisa Hörnblad slutade 27:a. Ungersk-rumänskan Edit Miklos kraschade våldsamt i målområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet