Foto: Bildbyrån

Haag gör comeback i Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Anna Haag stod över tävlingarna i Toblach senaste helgen efter att ha känt sig hängig. Hon gör comeback i Tour de Ski som startar nyårshelgen.

– Anna har haft en seg start på säsongen, men jag tror att tiden hemma har gjort henne gott och vi ser fram emot att se henne på startlinjen igen, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Jennie Öberg säsongsdebuterar i världscupen efter att ha blivit sexa på 10 kilometer klassiskt på Skandinaviska cupen förra helgen.

De främsta svenska damstjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson avstår touren för att hålla i den långsiktiga planen till OS. På herrsidan återfinns de bästa svenska herrarna med Marcus Hellner, Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson i spetsen.

Vinterstudion

Med i herrlaget finns även rutinerade Emil Jönsson, samt de yngre lovande åkarna Oskar Svensson och Gustav Eriksson, enligt ett pressmeddelande från skidförbundet.

Årets tour har inga långa etapper, utan består av sprinttävlingar samt flera lopp över 10 och 15 kilometer.

Så sänder SVT Tour de Ski 2017/2018.

Tour de Ski-truppen

Herrar

Jens Burman, Åsarna IK

Gustav Eriksson, IFK Mora SK

Calle Halfvarsson, Sågmyra SK

Marcus Hellner, Gellivare skidallians

Emil Jönsson, Anna&Emil sportklubb

Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF

Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK

Damer

Anna Haag, Anna&Emil sportklubb

Maria Nordström, Ulricehamns IF

Evelina Settlin, Hudiksvalls IF

Linn Sömskar, IFK Umeå

Emma Wikén, Åsarna IK

Jennie Öberg, Piteå elit

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet