Foto: Bildbyrån

Halfvarsson bryter touren

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson lämnar touren i Oberstdorf och åker hem.

”Calle Halfvarssons magsymptom har tilltagit igen och vi behöver utreda vad det handlar om. Därför avbryter han touren och åker hem”, skriver skidlandslagets pressansvariga Katarina Medveckzy.

Halfvarsson har haft problem under säsongen och missade ett par världscuphelger på grund av sjukdom. Och svensken ställde upp i Tour de Ski för att hitta formen till OS.

Tour de Ski

Men resultaten i etapperna har varit långt ifrån lyckade för Halfvarsson. I sprinten åkte han ut i kvartsfinal efter fall, blev trettiotrea i femton kilometer klassiskt, tjugoförsta plats i jaktstarten – och i dag i masstarten blev han femtiofyra av sextiosju startande.

”Calle ville ha lugn och ro för att ta sig hem ordentligt”, skriver Medveckzy.

Två etapper återstår av årets Tour de Ski, 15 kilometer masstart på lördag och den klassiska jaktstarten i Val di Fiemme på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet