Halfvarsson till start på sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens misslyckande när en orkeslös Calle Halfvarsson klev av skiathlonen över 30 km halvvägs uppstod det tvivel inför den individuella sprinten som går redan i morgon. Men nu kommer lugnande besked.

– Allt är bra med Calle och han kommer att köra sprinten i morgon, säger förbundskaptenen Rikard Grip till SVT Sport.

Enligt landslagslagsledningen har Halfvarsson sovit gott och ätit en bra frukost. Senare under dagen ska han träna med det övriga sprintlaget. Att han klev av skiathlonen efter 15 km var bra med tanke på den korta vilan till sprinten.

– Det var rätt beslut att han klev. Det är sprinten som är hans stora chans, säger Grip om Halfvarsson, som haft en strulig säsong med flera bakslag.

OS i Pyeongchang 2018

Halfvarsson hade en sällsynt tung dag i spåret.

Landslagtränaren: ”Ett mysterium”

– Jag gick in i väggen. Man vill aldrig bryta ett lopp och jag vill heller inte förstöra något inför tisdagens tävling.  Jag tog helt slut och hade ingen energi, sa Halfvarsson efter loppet.

Halfvarsson åkte så dåligt att det spekulerades i att han var på väg att bli sjuk.

– Han är inte sjuk, allt är ett mysterium, säger landslagstränaren Ola Ravald om Halfvarsson.

Svenska startande i sprinten klassiskt. Prolog 10.05 tisdag:

Calle Halfvarsson

Oskar Svensson

Teodor Peterson

Viktor Thorn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet