• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uppsala i Uppsala län. Det brinner i en bilskrot i Boländerna. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Uppland. Läs mer

Foto: Bildbyrån

Halfvarsson vinnare i Lillehammer

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarssons kanonform håller i sig. I dag kom 27-åringens andra världscupseger någonsin.
”Superroligt att smälla till med en seger här”, säger Halfvarsson till SVT Sport efter succéloppet.

Första och senaste gången Calle Halfvarsson vann ett lopp i världscupen var sprinten i Oberhof 2013. Idag kom hans andra världscupseger.

27-åringen följde upp andraplatsen i premiären i Ruka med seger i Lillehammers klassiska sprint. Ett resultat som innebär att han får behålla den gula ledarvästen.

Och han var inte ensam svensk på pallen. Teodor Peterson kom trea, efter norrmannen Emil Iversen.

– Det är som i fornstora dagar, sa SVT Sports expert Anders Blomquist.

”Superroligt att smälla till med seger”

– Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det är superroligt att smälla till med en seger här, starta helgen på det här viset. Så bra som det bara kan gå, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Magsjuk i veckan – hur kan du då göra så här?

– Haha, jag vet inte. Jag kommer in här och vet inte alls hur det här ska gå, med tanke på att jag har haft en jävlig vecka på hemmaplan. Och vet inte om jag har fått i mig näringen. Men ibland kan det kanske gå åt andra hållet. Jag vet faktiskt inte hur det kunde bli så här.

Han säger att han själv är lite överraskad över sin fina form.

– Jag var inte ens med och tävlade ifjol och nu är jag tillbaka och gör det på bästa möjliga sätt. Så en liten överraskning tycker jag ändå att det är.

Ska ge Harvey en present

Men utgången kunde ha blivit en helt annan för Halfvarsson. Svensken fick ett gult kort i semifinalen, efter att ha gått in hårt framför kanadensaren Alex Harvey. En förseelse som i vissa fall kan leda till diskning.

Men Halfvarsson klarade sig alltså undan med en varning – och i finalen var inte mindre än tre blågula åkare med: Halfvarsson, Teodor Peterson och Emil Jönsson.

– Jag kände mig lite dum där efteråt. Men samtidigt måste man göra sådana val ibland för att ta sig vidare, bara man inte blir diskad. Det där var på gränsen, men jag hade inget val – jag blev stängd där i mitten. Jag bad om ursäkt direkt efter målgång, jag får ge honom en present i kväll, säger Halfvarsson till TT och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer