”Handlar om att hålla sig så nära gränsen man kan”

Stina Nilsson om tuffa träningen

Stina Nilsson fick ta ett ofrivilligt avbrott i träningen efter sin bästa säsong hittills. När landslaget samlas i Vålådalen är hon tillbaka i full träning, men det är hårfin gräns att hålla sig på rätt sida om. 

– Jag har fokuserat på att hålla balansen i kroppen och att tillföra tillräckligt med vila mellan de tuffa passen. Det är alltid en balansgång och det handlar om att hålla sig så pass nära gränsen man kan utan att falla över, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Sprintspecialisten tog under fjolårssäsongen sina första distanssegrar i Tour de Ski. Men någon ny satsning är det inte tal om.

– Jag har aldrig haft fokus på att bara träna sprint. Jag har egentligen haft samma träningsfilosofi sen jag var elva, tolv år. Jag kör på i samma spår och tänker att ”skidåkning är skidåkning”. Jag vill bli så bra som möjligt i alla delar. 

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.