Hansdotter tog fjärde världscupsegern

Hansdotter
Foto: Bildbyrån
2015 vann hon slalomtävlingen i Flachau. I kväll gjorde hon om bedriften. Frida Hansdotter var starkast av alla i sin österrikiska favoritbacke. ”Flachau är absolut min favoritbacke – jag älskar det här med kvällstävling”, säger Hansdotter till SVT Sport.

Hansdotter hade ett bra försprång att gå på från det första åket. Hon hade några små missar, och var nära att åka ur – men höll sig på benen och tog sin första världscupseger för säsongen. Den fjärde i karriären.

– Det känns helt fantastiskt, det har strulat lite i början på säsongen. Men nu har jag äntligen efter hårt jobb hittat formen och känner att nu är jag tillbaka, säger Hansdotter till SVT Sport.

– Det var lite spårigt och tufft i andra. Jag försökte bara gå för det och var ju på väg ut där innan en av vertikalerna men lyckades rädda upp det och det kändes fantastisk skönt att åka över mållinjen och se grön skylt, fortsätter Hansdotter.

Segern är Hansdotters andra i Flachau, det är också sjätte tävlingen i rad som svenskan slutar på pallen just där.

– Flachau är absolut min favoritbacke, jag älskar det här med kvällstävling man ser hela vägen till mål, det blir liksom lite extra adrenalin. Jag har haft bra resultat här tidigare och blir taggad av det. Backen passar mig väldigt bra, säger Hansdotter.

Hansdotter vann 58 hundradelar före norskan Nina Löseth, som gjorde ett mycket starkt andra åk. Amerikanskan Mikaela Shiffrin och Wendy Holdener, Schweiz, delade på tredjeplatsen.

Svenska Emelie Wikström hade också en fin dag i veckan och slutade nia.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.