Hellman:”Hon behöver vässa lite på åkningen”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter verkar vara påväg att hitta formen inför OS. De två senaste slalomtävlingarna har hon blivit trea. Men Mikaela Shiffrin är fortsatt överlägsen.

SVT Sports expert Tobias Hellman menar att det egentlig handlar om fyra åkare inför slalomen.

– Shiffrin säger de själva är svårt att göra något åt. Det är de fyra i toppen på listan (Wendy Holdener, Petra Vlhova och Frida Hansdotter) som normalt sett gör upp om pallplatserna.

Vinterstudion

Hade lite flyt

Trots Hansdotters två pallplatser så tror inte Hellman att hon toppat formen för tidigt.

– Hon har absolut inte toppat tidigt. Hon jobbar fortfarande mot den sista formen. Hon hade lite flyt med tredjeplatsen, hon släpper in Holdener för mycket. Så hon behöver vässa lite på åkningen för att säkra OS-medlajen.

Tror på Alphand

– Sen var ju (Estelle) Alphand på väg mot något riktigt riktigt stort. Så jag hoppas mycket på henne. Hon har visat att hon verkligen hör hemma i toppen. Sen får vi inte glömma att hon precis har slagit igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet