Frida Hansdotter Foto: Bildbyrån

Hansdotter på pallen i första slalomtävlingen efter OS

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter blev trea i tyska Ofterschwang när säsongens näst sista slalomtävling avgjordes.

Mikaela Shiffrin vann och tog sin 42:a världscupseger.

– Jättekul med en till pallplats, säger Hansdotter till SVT Sport.

Mikaela Shiffrin stod återigen högst upp på pallen i en slalomtävling, den första efter OS där amerikanskan blev utan slalommedalj. Med nio hundradelar segrade hon över Wendy Holdener som hade snabbast tid i andra åket.

Och OS-guldmedaljören Frida Hansdotter blev trea, hennes sjätte raka pallplats och den sjunde totalt den här säsongen.

– Det är ju fantastiskt, jag känner att det kanske inte var mitt bästa åk, inte mitt före, men jättekul med en till pallplats, säger Hansdotter till SVT Sport.

Trodde du att det skulle räcka till en pallplats?

– Nej jag såg att Wendy gjorde ett jäkligt bra åk så jag trodde att det skulle bli tajt. Men ändå att det fanns möjlighet, absolut.

Swenn Larsson näst bästa svenska

Sju av åtta svenskor gick vidare till andra åket. Efter Hansdotter fick Anna Swenn Larsson bästa placering på delad sjundeplats. I första åket gjorde hon några missar men låg ändå på plats nio inför andra. Där höll hon ihop det och gick i mål med grön skyllt.

Charlotta Säfvenberg, med startnummer 33, fick till ett riktigt bra första åk och körde upp sig till plats 16. I andra åket gjorde hon det bra igen och tog ledningen med åtta hundradelar när halva fältet startat. Det räckte till slut till en 16:e plats.

– Helt fanstaiskt. Det är mitt väder, mitt före, jag är i bra form, säger Säfvenberg till Svt Sport.

Emelie Wikström och Sara Hector blev 24:a och 26:a och Estelle Alphand körde ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.