Hansdotter skadad på träning

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter tvingades avbryta träningen under VM-lägret i Italien sedan hon slagit i högerhanden och fick uppsöka sjukhus. ”Det kommer inte sabotera mitt VM”, säger Hansdotter till SVT Sport.

Det svenska medaljhoppet i slalom la sig på en innerskida när hon tränade storslalom i Watles. Hon tog emot sig med tummen och fick sedan kroppen över handen. Hansdotter behandlades med is efteråt och fick handen bandagerad.

– Det är nog lugnt. Den är lite svullen och gör ont men kommer inte sabotera mitt VM. Jag har ingen panik. Jag har fyra, fem dagar på mig att träna, säger hon.

Vann senaste världscuptävlingen

Hansdotter plåstrades om av ledare på plats på en topprestaurang i Watles och fördes sedan till sjukhus där hon undersöktes av en handkirurg. På sjukhus konstaterades att inget var brutet.

– Nu blir det mer att vila och se vad som händer, om svullnaden går ner och sedan görs det nog inte så mycket mer, säger hon

Ett specialskydd kommer att tillverkas som en säkerhetsåtgärd för att hon ska störas så lite som möjligt under skidåkningen.

– Skulle jag ha ont får jag bara tejpa eller köra med något litet skydd. Det är ingen risk alls.

Dameras VM-slalom körs den 18 februari. Hansdotter är regerande världscupmästare i disciplinen och vann den senaste slalomtävlingen i världscupen i Flachau för en månad sedan. Hon tog VM-silver för två år sedan och brons 2013.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.