Hansdotter tappade pallplats i VC-premiären

Publicerad

Frida Hansdotter hade pallplats efter första åket. Men svenskan tappade den och slutade fyra.

Frida Hansdotter visade direkt att hon tillhör världstoppen i slalom. När säsongen började i dag i finska Levi fick Hansdotter åka ner för en endast träningsanvänd backe – hon hade startnummer ett i världscuppremiären i slalom låg och trea efter första åket, 73 hundradelar efter ledande Mikaela Shiffrin.

– Skönt att känna att man är hyfsat med, sade Frida Hansdotter efter det första åket.

Pallchans för svenskan inför andra åket – ett utgångsläge hon tappade. Wendy Holdener från Schweiz som låg fyra åkte bättre än 31-åriga svenskan och petade ner Hansdotter till en fjärdeplats.

– Jag kanske inte är supernöjd med min åkning, jag känner att jag kan mycket mer. Jag har inte gjort mina bästa åk och jag är ändå med, och det kan bara bli bättre. För det här är inte min favoritback, det är ganska flackt där uppe och jag är inte superbra när man ska jobba upp sin egen fart. Så jag kände mig lite stressad och kunde inte åka så avslappnat, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Mikaela Shiffrin, som vann totala världscupen i våras, halkade otippat ner till en andraplats efter den stora ledningen hon hade med sig från första åket. Petra Vlhova vann i Levi, tio hundradelar före amerikanskan Shiffrin, och två sekunder och sjutton hundradelar före fyran Hansdotter.

– Jag är verkligen glad. Det var en tuff dag. Mikaela är alltid snabb, men nu var jag snabbare, säger Petra Vlhova.

Näst bästa svenska blev Anna Swenn-Larsson som klättrade flera placeringar efter första åket – tiondeplatsen förvandlades till en sjundeplats efter ett fint andraåk. Emelie Wikström tappade ordenligt i andra och slalompremiären slutade med en fjortondeplats för 25-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer