Foto: TT Nyhetsbyrå

Hansdotter: ”Vill visa att jag kan mer”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter slutade fyra precis utanför pallen i VC-slalompremiären i Levi. I helgen landar alpina världscupen för damerna i Killington – slalom och storslalom.

– Jag kan och vill mer, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Svenska alpindamerna har laddat i Copper Mountain i Colorado innan de i dagarna flög till USA östkust för tekniktävlingar i Killington.

– Det känns bra att vara här, kul.

Hansdotter avslutade starkt i slalomcupen förra säsongen med en tredjeplats i Aspen, Colorado. I slalomöppningen i Levi var hon fyra. Vlhova vann, före Mikaela Shiffrin.

– Jag tycker det var en bra start. Jag var med. Lite tråkigt att hamna precis utanför pallen. Jag ser verkligen fram emot helgen och visa att jag kan ännu mer.

Analysen inför Killington, efter Levi är färdig.

– Jag skulle ha dragit på mer, jag åkte lite för sakta. Jag åkte ur i Levi förra året, och ville få med ett resultat. Jag höll i för mycket, skulle kunnat ha släppt på mer.

”Backen jättefin”

Minnena från förra årets folkfest under världscuptävlingarna i Killington finns färskt i minnet.

– De har mer snö nu. Backen har också mer jämnlut. Det var mer terräng förra året. De hade otur i fjol med dåligt underlag. Vi tränade bredvid idag (torsdag) och backen såg jättefin ut.

Hur många är det som du ser det som kan vinna i slalom idag?

– Det är många tjejer. Många yngre. Så klart Wendy Holdener, Mikaela Shiffrin, Petra Vlhova och jag. Men det finns otroligt många i topp-tio som kan vinna.

Hur har ni i skidfamiljen påverkats av franska lagets förlust, fartåkaren David Poissons bortgång?

– Det är klart att det är så hemskt. Man förstår knappt att det är sant. Man beklagar för hans familj, lagkamrater och vänner. Det är något som inte får hända.

Hur ligger du till i förberedelserna inför OS i Pyeongchang i februari?

– Det känns bra! Man tänker på det hela tiden. Jag åker väldigt bra tekniskt. Den lilla extrafarten fattas, den får gärna infinna sig i januari, så man är i toppform när man kommer in till OS. Jag åker riktigt bra nu, och vill åka ännu snabbare då!

Tävlingar Killington, alpina världscupen damer:

Lördag: Storslalom

Söndag: Slalom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.