Här ”åker” Kalla OS-banan

Charlotte Kallas har börjat förberedelserna inför OS – med ett par VR-glasögon.
Foto: Bildbyrån/InstagramCharlotte Kallas har börjat förberedelserna inför OS – med ett par VR-glasögon.

Charlotte Kalla fortsätter OS-förberedelserna på egen hand, utanför det svenska landslaget. Nu har hon bekantat sig med banorna i Pyeongchang – utan att vara på plats. Med hjälp av ett par VR-glasögon har 29-åringen teståkt sprintbanan.

När ”för-OS” kördes i februari prioriterade de flesta världsstjärnor bort resan till Pyeongchang för att slipa på VM-formen på hemmaplan. Även Charlotte Kalla stannade hemma och tävlade i SM i stället.

Men nu har den svenska längdstjärnan ändå fått möjlighet att prova på OS-banorna – åtminstone på ett mentalt plan. På Instagram har Kalla publicerat en bild där hon sitter med ett par VR-glasögon.

”Jag fick chans att promenera från vallaboden i Pyeongchang, kliva på skejtskidorna för att sedan åka sprintbanan” skriver hon.

VR-glasögon

VR står för virtual reality. Med hjälp av glasögonen kan användaren få en upplevelse av att vara omgiven av en datorgenererad verklighet.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.