Här sätter tyskan nytt banrekord – med huvudet före i 119 km/h

Uppdaterad
Publicerad

Regerande världsmästaren Tina Hermann imponerade stort i hemmabanan i Königssee. Tyskan kom upp i en hastighet av 119 (!) km/h – hon slog till med nytt banrekord. Men i det andra åket gjorde hon en jättemiss – och tappade hela försprånget. 

Men 28-åringen fick kämpa. Ryska start startspecialisten Elena Nikitina inledde vasst i det första åket och var bara fem hundradelar från startrekordet på 4,83 – i mål slog hon det tidigare banrekordet.

Men det stod sig inte särskilt länge. Hermann var förvisso lite efter ryskan inledningsvis, men hon körde upp sig – som mest var hon uppe i 119 km/h – och kom i mål på nya rekordtiden 50,93.

– Jag vet inte om man kan säga perfekt åk, det finns ju aldrig. Men så nära man kan komma – det var ypperligt enormt, säger SVT Sports expert Per Anders von Scheele.

– Wow, för en skeleton-åkare är det en drömlinje hela vägen.

Men i det andra åket gjorde Hermann en jättemiss och tappade otroligt mycket fart när hon körde in i väggen. Hon fick sämst åktid i andra åket och slutet på blygsam tiondeplats.

Istället skrällvann landsmaninnan Jaqueline Lölling före Anna Fernstädt och Janine Flock.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.