Kalla med sin bronspeng. Foto: Bildbyrån

Här får Kalla ta emot sin bronsmedalj

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla slutade trea i VM-skiathlonen under lördagsförmiddagen. Senare på kvällen fick svenskan ta emot sin medalj. ”Gud vad läckert”, säger hon till SVT Sport.

Det var en Kalla med ett brett leende som klev upp på pallen tillsammans med silvermedaljören Krista Pärmäkoski och världsmästarinnan Marit Björgen.

– Det var mycket folk här. Gud vad läckert att stå där uppe på scenen och blicka ut över folkmassorna. Speciellt när Krista gick upp var det mycket finska flaggor, säger Kalla till SVT Sport efter ceremonin.

VM-vintern

Bronset är Charlotte Kallas tionde VM-medalj, och hon tog den efter att ha hängt av norskan Heidi Weng i kampen om tredjeplatsen.

Efter loppet var tårarna nära för Kalla, som inledde säsongen tungt med genomklappningen i världscuppremiären.

– Det känns jätteskönt. Jag har tvivlat många gånger på om jag ska hitta formen till mästerskapet och att få känna att jag kan åka så här bra i dag, det betyder jättemycket för fortsättningen. Så himla gött att ta medalj, sa hon till SVT Sport.

Så sänds skid-VM i Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-vintern

Mer i ämnet