Hård: ”Inte jätteförvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Att Therese Johaug stängs av i 13 månader kommer inte som någon större skräll för SVT Sports kommentator Jacob Hård. ”Jag är inte jätteförvånad. Straffet är ganska nära där som Antidoping Norge föreslog” säger Jacob Hård till SVT.

Jacob Hård är spänd på vad som händer framöver med domen, om den blir överklagad eller står fast.

– Det är inte alls säkert, utan det är fullt möjligt att både Wada (internationella dopningsbyrån) och det internationella skidförbundet kommer att överklaga domen, säger Jacob Hård vidare.

13 bättre än 14 för Johaug

Att domen meddelar 13 månaders avstängning, och inte 14 som det yrkades på, har en inverkan för Johaugs sportsliga framtid anser Hård.

– En månad hit eller dit betyder en hel del. Nu avslutas hennes avstängning 18 november, och då finns alla möjligheter för henne att kör Tour de Ski, och till och med någon tävling innan där, vilket är ganska viktigt, säger Jacob Hård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.