Henrik Harlaut och Emma Dahlström tog sig upp på pallen i Sydkorea. Foto: PRIVAT

Harlaut tvåa i blivande OS-backen

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskar tog sig till pallplatser när finalerna i världscuptävlingen i freeskiing i slopestylebanan Bokwang Phoenix Park avgjordes på lördagen. Henrik Harlaut tog en andraplats med sina 93,00 poäng i den kommande OS-banan och var nöjd med sin insats.

– Jag satte ett åk som var felfritt och det var otroligt kul. Det var hundra procent säkert och grymt och den mest kreativa slopestyle jag kört, säger Henrik Harlaut från Sydkorea till SVT. Att det var den blivande OS-banan (2018) han lyckades i kändes extra bra. Dessutom sparade han tripplarna så det finns kapital att ta av.

– Det var jättekul att det gick så bra i den här backen och när det redan nu är bra bana så får de nog till den minst lika fet vid OS, funderar Harlaut.

Den andre svensken i herrfinalen, Jesper Tjäder, slutade på en fjärdeplats med 91,40 poäng. Kanadensaren Alex Bellmar vann på 93,60 poäng.

Dahlström trea utan att vara nöjd

Även Emma Dahlström, som åkte in på en tredje plats med 81,00 poäng, var nöjd med förhållandena i banan, men inte lika nöjd med sin egen insats.

– Det är nog den mest kreativa slopestylebanan jag kört någonsin. Tyvärr fick jag inte till mitt åk och mina poäng blev lite haltande men det var otroligt kul att åka och jag är nöjd, säger Emma Dahlström och berättar att de åker hem redan i morgon.

– Tyvärr hinner vi inte med någon sightseeing, skrattar hon.

Med ett åk som inte var perfekt hade Dahlström inte en chans mot norskan Tiril Sjaastad Christiansen som hade flyt och plockade 91,60 poäng.

– Jag behöver lite till för att rå på henne men jag vet vad jag behöver göra för att klara det, säger Emma Dahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.