VÖN: ”Hela förra säsongen var en mental block”

Uppdaterad
Publicerad

OS tog slut redan i åttondelsfinalen och sammanfattade egentligen hela säsongen – den blev en enda stor besvikelse för Victor Öhling Norberg.

Den här sommaren har han istället fokuserat på att ha roligt.

– Jag såg tio hinder framför mig på banan istället för möjligheter. Det går inte att åka skidor då, säger han till SVT Sport.

Victor Öhling Norberg blev bäst i världen när han i mars 2017 vann VM-guld i Sierra Nevada.

Men sedan den triumfen har 28-åringen haft det tungt.

Hela fjolårssäsongen blev en enda stor besvikelse och på OS åkte han ut redan i åttondelsfinalen.

– Hela förra säsongen var i princip en mental block. Jag kom in i säsongen och kände att jag åkte fort. De första tävlingarna hade jag ite otur och tog dåliga beslut. Sen började det snurra i skallen och jag kom inte tillbaka från det. Det blir bara mer och mer fram till OS. På OS var det fruktansvärt dåligt. Jag såg tio hinder framför mig på banan istället för möjligheter. Det går inte att åka skidor då, berättar han.

Siktar på guld

Nu är Öhling Norberg redo för en ny säsong, med en helt annan uppladdning än tidigare.

– Jag har haft en liten annorlunda sommar där jag gjort lite andra saker, som att spela lite tennis, och inte grottat ner mig så mycket i den klassiska gymträningen. Jag har försökt göra saker som är roliga och jag har haft en väldigt rolig sommar. Det känns som att jag behövde det. Jag går in i den här säsongen med väldigt mycket pepp.

Målet är förstås VM i Utah och 28-åringen har siktet inställt på ett nytt guld.

En annan som också vill försvara sitt VM-guld från Utah är Sandra Näslund. Hon ser dessutom fram emot att bära favoritskapet.

–  Det blir kul, men det blir en liten press och sådär. Men jag tycker det blir roligt att ha favoritskapet, det tycker jag om. Det är bara att försöka leverera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.