Hellner: ”Jag hoppas på pallen”

Publicerad

Det blev en sjätteplats efter ett tungt kämpande av Marcus Hellner. Men svensken tror ändå på fina placeringar i det som väntar i Tour de Ski. ”Jag har hyfsade chanser på en pallplats”, säger han till SVT Sport.

Snön föll och och det blev ett tungt före i Oberstdorf. Marcus Hellner krigade och slet, men hade det jobbigt i backarna.

– Man får ställa om huvudet. Det känns tungt bara man är ute och åker. Jag får slita uppför. Det är framför allt där jag har det tungt och där brukar jag vara ganska stark, säger han till SVT Sport.

31-åringen åkte tillsammans med norrmännen Didrik Tönseth och Simen Hegstad Krüger ute i spåret och försökte knappa in på Sergej Ustiugov i täten.

– Man får lite hjälp, men det är också de som man slåss mot. Jag försökte göra vad jag kunde idag, men det hade man inget för.

Nu ska Hellner ladda batterierna under vilodagen och han ser positivt framåt emot avslutningen av Tour de Ski.

– Det är spännande lopp och det ska bli kul att se vad jag kan få till på tio kilometer skejt. I Val di Fiemme kan det gå lite hur som helst (slalombacken som avslutar), den historiken är fin. Jag har hyfsade chanser, till och med på en pall. Det är ändå ett hyfsat betyg än så länge, säger han.

Fakta: Ställningen i Tour de Ski

Visa

Herrarnas Tour de Ski efter fyra etapper:

1) Sergej Ustiugov, Ryssland

2) Martin Johnsrud Sundby, Norge, + 42,2 sekunder

3) Alex Harvey, Kanada, +1.18,8

4) Dario Cologna, Schweiz, +1.24,6

5) Matti Heikkinen, Finland, +2.00,0

6) Marcus Hellner, Sverige, +2.02,6

Fakta: Så fortsätter Tour de Ski

Herrarnas återstående program:

Torsdag 5 januari: vilodag.

Fredag 6 januari (Toblach, Italien): 10.45 10 km (f), ind start.

Lördag 7 januari (Val di Fiemme, Italien): 15.30 15 km (k) masstart.

Söndag 8 januari (Val di Fiemme): 15.30 jaktstart 9 km (f).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer