Foto: Bildbyrån

Ännu ett bakslag för Hellner – ställer in igen

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner kommer inte till start i lördagens världscuplopp över 30 km fri stil i schweiziska Davos. Det är det senaste av många bakslag för skidåkaren. Nu siktar Hellner på att göra världscupdebut i Toblach 20-21 december.

– Han kommer ansluta till Davos under helgen eller början på nästa vecka, det är vi ganska säkra på, detta för att tävla i Toblach, säger Grip till SVT Sport.

Hellner är i full gång men just Davos och den höga höjden ställer till problem.

– Marcus tränar och är igång, men vi gör tillsammans bedömningen att han inte är redo att köra en tuff tremil på 1 500 meters höjd, säger coachen Rikard Grip till skidförbundet.

Hellner har inte tävlat sedan 23 november. 

– Vi tror och hoppas att Marcus ska kunna prestera på topp i Tour de Ski, säger Grip och berättar att läget utvärderas dag för dag. Det ska dock kunna bli start i världscuptävlingen i Toblach nästkommande helg.

Sviktande form och därefter en förkylning har gjort att Marcus tvingats tacka nej till världscuptävlingarna i Ruka och Lillehammer.

Calle Halfvarsson och Stina Nilsson, som varit krassliga, kommer till Davos först på fredag kväll. De ska tävla i sprinten på söndag. Stina Nilsson genomförde ett lyckat farttest under gårdagen i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.