Foto: TT Nyhetsbyrån

Hemmaseger i klassiska Wengen

Uppdaterad
Publicerad

Han startade som nummer ett – och hade samma placering när tävlingen var över.

Hemmaåkaren Beat Feuz vann det klassiska störtloppet i Wengen, säsongens andra seger för schweizaren.

På förhand var Feuz och norrmannen Aksel Lund Svindal de stora favoriterna till segern i Wengen. Och det var precis de två som gjorde upp om segern. Den här gången var det den 30-årige schweizaren som drog det längsta strået.

Svindal var före Feuz vid de två inledande mellantiderna, men i mål var det Feuz som var 18 hundradelar före Svindal. Något som förstås uppskattades av de 35 000 åskådarna på plats.

– Mitt lopp var helt okej. I Beaver Creek hade jag hundradelarna på min sida, idag var Beat lite snabbare, sa Svindal till SVT Sport.

Norrmannen kan dock räkna in ytterligare en pallplats vilket betyder att han varit på pallen i de sju senaste störtloppstävlingarna i världscupen. Den här säsongen har Feuz vunnit två störtlopp, Svindal två. Det femte störtloppet som avgjorts vanns av italienaren Peter Fill.

Trea i dagens tävling i Wengen blev österrikaren Matthias Mayer, slagen med 67 hundradelar av Feuz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.