Henrik Kristoffersen tillbaka i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Det är drygt tre veckor till alpina världscuppremiären, som sänds i SVT. Från 1 oktober är Henrik Kristoffersen tillbaka i det norska alpinlandslaget. Ett år av konflikter är över.

– Det är skönt att träffa killarna igen, säger Kristoffersen till NRK från lägret i norska Geilo.

– Det är kul att äta middag, träna med, och träffa killarna igen. Det känns väldigt bra.

Henrik Kristoffersen har sedan säsongen startade den 22 maj varit utestängd från alla landslagssamlingar.

I juli skrev han under ett omdiskuterat landslagskontrakt, vilket gav honom grönt ljus för att köra världscup och OS i norsk landslagsregi.

Men fram till 1 oktober var han tvungen att fortsatt träna ensam.  

– Det var mycket i mitt huvud som inte har varit bra. Jag vill inte går mer in på det, det är lite privat. Men det har varit en jobbig tid, det har det.

”Lärt mig mycket”

Han var tidigare oönskad i laget, på grund av den konflikt som nu finns bakom honom och skidförbundet. Reklamfrågan är dock fortsatt olöst. Men Norges mesta slalomvärldscupvinnare är tillbaka i värmen.

– Jag har lärt mig väldigt mycket. Både på gott och ont. Det är en erfarenhet jag egentligen inte vill vara utan. Men jag skulle helst sett att jag fått denna erfarenhet på ett annat sätt.

Han kom i fjol inte till start i årets första världscupslalom, Levi, efter att ha stämt norska skidförbundet.

Favorit i OS

Henrik Kristoffersen har 15 världscupsegrar – 14 i slalom och en i storslalom. 11 av vinsterna är från de senaste två säsongerna. Han är därmed en storfavorit till medaljerna i OS i Pyongchang i februari.

Världscupen 2017/18 inleds med storslalom i Sölden den 29:e oktober.

LÄS MER: Kalla listar sina främsta svenska OS-hopp: ”Nyfiken på henne”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.