Foto: Bildbyrån

Poltoranin vann efter spurt – Rickardsson sexa

Uppdaterad
Publicerad

Alexej Poltoranin vann masstarten – och ligger nu tvåa totalt.

Daniel Rickardsson åkte väldigt stabilt och bra – och blev sexa.

Kazaken Alexej Poltoranin segrade i herrarnas masstart i Val di Fiemme, efter spurtstrid mot Andrej Larkov, Alex Harvey och Dario Cologna.

Daniel Rickardsson var länge långt framme och när startfältet sprack ordentligt vid tio kilometer var han en av sex åkare i täten. Men med fyra kilometer kvar av masstarten orkade inte svensken hålla samma tempo som loppets farthållande kvintett.

Tour de Ski

”Hans bästa lopp för säsongen”

Vid 13,6 kilometer var Rickardsson 8,4 sekunder efter ledaren, en tid som efter målgång förvandlades till 20,2 sekunder bakom vinnaren Poltoranin. Rickardsson blev bästa svensk på en sjätteplats.

– Det var ett tufft lopp, jag hamnade lite i ingenmansland men jag är nöjd med insatsen. Och det känns som om jag har fått två bra kvitton från Tour de Ski och att formen är på gång, säger Daniel Rickardsson till SVT Sport.

– Hans bästa lopp för säsongen, säger SVT Sports expertkommentator Anders Blomquist.

Schweizaren Dario Cologna leder fortfarande totalt inför den avslutande jaktstarten i Val di Fiemme. Han har en minut och fjorton sekunders försprång till närmast jagande åkaren Poltoranin. Ryssen Sergej Ustiugov låg tvåa inför masstarten, men fjortondeplatsen i dag gör att han kommer gå ut som trea på söndag.

Bäste svensk totalt är Marcus Hellner (13).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet