Foto: Johannes Kläbo

Kläbo tog fjärde raka i Lillehammer

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo kontrollerade varje lopp i sprinten i Lillehammer. Det blev hans fjärde världscupvinst för säsongen.

– Kläbo fortsätter imponera. Han krossar oss, säger Calle Halfvarsson som blev fyra.

Kläbo och ryssarna Sergey Ustiugov och Alexander Bolshunov var först in på upploppet när sprintfinalen avgjordes i Lillehammer. Den spurtstarka norrmanen satte in sin extraväxel och saken var avgjord. Han kostade till och med på sig att buga för publiken innan han passerade mållinjen.

Ustiugov blev tvåa, 83 hundradelar efter Kläbo, och Bloshunov slutade trea.

Kläbo har nu vunnit samtliga fyra världscuptävlingar denna säsong.

– Kläbo fortsätter imponera. Han krossar oss i prologen och sen åker han kontrollerat tycker jag. För mig själv så är jag rätt nöjd. Fast fyra är tråkigt. Jag hade gärna klivit upp på pallen i dag, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

”Fruktansvärt hög fart”

Halfvarsson var avvaktande i början av både kvarts- och semifinalen. Men han hade kontroll över båda loppen och gick säkert vidare till final.

I finalen slösade han ingen tid utan tog en bra position direkt. Han var med bland de första fyra hela loppet men tappade i sista backen. Efter det var fjärdeplatsen klar för dagens bästa svensk.

– De satte fruktansvärt hög fart. Jag sa till Kläbo att nu har han lurat igång ryssarna också att köra det här tempot i starten så det verkar inte bli nåt smygtempo den här säsongen, säger Halfvarsson.

Förra året stod han högst på pallen i Lillehammer.

– I år fick man nöja sig med en fjärdeplats.

Emil Jönssons comeback

Emil Jönsson gjorde säsongspremiär efter att ha varit borta på grund av skada. Han fick ett ”okej” formbesked i kvalet då han blev sjua. Men i kvartsfinalen åkte han ut tillsammans med Teodor Peterson.

– Jag var inte riktigt nöjd med hur det kändes och hur grejerna fungerade. Men det var många saker så vi summerar: Jag åkte för dåligt. Så är det bara men det är i alla fall skönt att vara igång, säger Jönsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.