Marcel Hirscher missar världscupstarten. Foto: TT

Hirscher missar världscupstarten – OS inte i fara

Uppdaterad
Publicerad

Österrikiske stjärnan Marcel Hirscher kommer att missa starten på den alpina världscupsäsongen, däremot är inte OS i fara efter hans benbrott på träning i torsdags.

Det uppger hans läkare Gerhard Oberthaler. Direkt efter kraschen fanns farhågor om att den sexfaldige totalvinnaren i världscupen skulle missa OS i Sydkorea i februari.

Hirscher kommer att missa de två första tävlingarna i världscupen, storslalompremiären i Sölden i slutet av oktober och slalomen i Levi den 12 november. Därefter pekar prognosen på att han ska kunna vara tillbaka.

Den 28-årige stjärnan ådrog sig en fraktur i ena ankeln, tvingas gå gipsad i sex veckor men slipper operation. Skadan kommer ändå olyckligt för österrikaren i förberedelserna inför OS. Trots en diger meritlista saknar Hirscher ett OS-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.