Ännu en övertygande insats – en glad Marcel Hirscher tog hem ännu en världscupseger – och tangerade Ingemar Stenmarks rekord på totalt tretton segrar. Foto: Bildbyrån

Hirscher vann och tangerade rekord

Uppdaterad
Publicerad

Österrikaren Marcel Hirscher gjorde som många gånger förr denna säsong. Den 29–årige stjärnan vann lördagens världscuptävling i storslalom. I och med segern tangerade han Ingemar Stenmarks rekord på totalt tretton segrar under pågående säsong.

– En overklig känsla. Att gå från vristskada i augusti till denna seger, säger Hirscher till SVT Sport.

Det greppiga underlaget i Åre gjorde det svårt för åkarna att få till några snabba tider. Och trots problem i båda åken stod Marcel Hirscher, som många gånger förr denna säsong, som segrare.

Han vann dagens storslalomtävling i Åre på ett övertygande sätt med totaltiden 2.13.63. Och i med segern tangerade han Ingemar Stenmarks rekord på tretton segrar under en och samma säsong.

Men det var inte helt friktionsfritt. Hirscher hade problem under båda åken. Österrikaren visade på mästarklass när han tack vare sin fina balans höll sig på benen.

Inför det andra åket ledde österrikaren före fransmannen Victor Muffat-Jeandet med 0,5 sekunder till godo.

Rivalen återigen tvåa

Det andra åket var likt det första.

Den norske storåkaren Henrik Kristoffersen fick än en gång denna säsong se sig besegrad. Hirschers norska rival lyckades inte slå vinnarens totaltid trots ett felfritt andra åk. Norrmannen slutade på en andra plats.

– Jag är ganska nöjd. Jag kommer allt närmare Hirscher och det ser lovande ut inför framtiden, säger Kristoffersen till SVT Sport.

Tangerar Stenmark

Österrikaren som inför tävlingarna redan var klar vinnare av den totala världscupen, såväl som storslalom, tangerade i och med dagens seger Ingemar Stenmarks rekord på tretton segrar under en och samma säsong.

– Den här vinsten betyder mycket för mig, säger Hirscher till SVT Sport.

André Myhrer stod över lördagens tävlingar på grund av sjukdom. Matts Olsson slutade på en sjätte plats. Den 29-årige värmlänningen gjorde en godkänd insats.

– En sjätteplats är jag nöjd med. Det var kul. Det var svåråkt med vinden. Men det slutade helt okej, säger Matts Olsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.