Matts Olsson slutade strax utanför pallen i Garmish-Partenkirchen. Foto: Bildbyrån

Hirscher överlägsen – Olsson strax utanför pallen

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher dominerar den alpina herrsidan – i Garmish Partenkirchens storslalom tog Hirscher sin 55:e världscupseger och gick därmed förbi landsmannen Hermann Maier i antal världscupsegrar. För svensk del slutade Matts Olsson strax utanför pallen – på en femteplats.

Därmed har Marcel Hirscher ”bara” Ingemar Stenmark före sig i den statistiken, men dit skiljer just nu 31 världscupsegrar. Hirscher var överlägsen i backen och vann med 1.57 sekunders marginal till landsmannen och tvåan Manuel Feller. Segern var Hirschers sjunde i rad.

För svensk del körde Matts Olsson upp sig från första åkets elfteplats till en slutlig femteplats. Den andre svensken i tävlingen, André Myhrer avbröt det första åket.

– Jag vet inte varför, men jag hoppas verkligen inte att det är något med ryggen, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.