Hirscher tog 50:e världscupsegern

Uppdaterad
Publicerad

Österrikaren Marchel Hirscher tog sin 50:e världscupseger när han vann slalomtävlingen i Zagreb.

Därmed har han lika många segrar som italienske legendaren Alberto Tomba.

– Det är svårt ta in, men för mig är det unikt, säger Marcel Hirscher till SVT Sport.

Landsmannen Michael Matt hade ledningen efter första åket. Men blev till slut straffad av Hirscher, som gjorde ett starkt andra åk när han tog hand om segern.

– Det är inte så många åkare som gjort det innan, så jag är en av de lyckliga nu, säger Marcel Hirscher till SVT Sport.

André Myhrer låg på 13:e plats efter det första åket i Zagreb. Ett bättre andra åk gjorde att han ryckte upp sig i resultatlistan, och slutade nia.

– Det är ett okej resultat, men jag är inte riktigt där jag vill vara, jag känner att det finns mer, säger André Myhrer till SVT Sport.

– Det andra var bättre än det första. Jag hade lite bättre driv. Men saknades lite känsla för att kunna gå på och det bara flyter på. Det var en kämpainsats i andra, fortsätter Myhrer.

För Mattias Hargin gick det sämre. Han låg på 17:e plats i det andra åket, och åkte upp sig till 16:e plats efter andra åket.

– Myhrer hittade något i det andra åket, men ingen av dem fick riktigt till det i dag, säger SVT Sports expert Tobias Hellman om de svenskes insats.

Antal världscupsegrar herrar

1. Ingemar Stenmark 86

2. Hermann Maier 54

3. Alberto Tomba 50

3. Marcel Hirscher 50

5. Marc Girardelli 46

6. Pirmin Zurbriggen 40

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.