Kristoffer Jakobsen Foto: Bildbyrån

Kristoffer Jakobsen Sveriges herrhopp i Sölden

Uppdaterad
Publicerad

Efter damernas alpina premiär är det dags även för herrarna att köra storslalom.

–  Kristoffer Jakobsen får ha som mål att köra även i andra åket, säger alpina experten Tobias Hellman inför söndagens SVT-sända tävling om den enda svenska deltagaren.

Matts Olsson hade en riktigt bra säsong i fjol, men har valt att avsluta karriären. Istället består Sveriges enmanslandslag i storslalom av Kristoffer Jakobsen, 25, som gör en satsning på storslalom.

– Men det är slalom som är hans bästa gren, så i helgen får vi hoppas att han får med sig ett andra åk inför fortsättningen, säger Hellman.

Österrike utan största stjärnan

En snackis internationellt inför premiären i Österrike är att hemlandet fortfarande inte hämtat sig efter baksmällan som drabbade det alpina landslaget när dominanten Marcel Hirscher slutade att tävla.

–  Deras bästa åkare är Marco Schwarz som slutade på artonde plats i storslalomcupen i fjol. Intressant att se hur det går för Österrike i premiären på hemmaplan, säger Hellman.

KLIPP: Lista: Hellmans alpina höjdpunkter

Så ser du alpina herrpremiären i SVT

Var: Sölden, Österrike

När: Söndag 18 oktober

Tider: 09.50-11.00 första åket, 13.05-14.15 andra åket, SVT1/SVT Play.

Kommentatorer: Johan Ejeborg och Tobias Hellman, expert.

Svenska truppen i Sölden

Damer: Sara Hector, Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Jonna Luthman, Åre SLK, Sara Rask Sollentuna SLK, Sollentuna, Hanna Aronsson-Elfman, Kils SLK.

Herrar: Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.