Nu skickar Jamaica även ett damlag till OS Foto: TT Nyhetsbyrån

Jamaica skickar första kvinnliga bob-laget till OS

Uppdaterad
Publicerad

Trettio år efter att Jamaica skickade sitt första herrlag i bob till vinter OS är det nu dags för damerna.

Laget kommer att ledas av Jazmine Fenlator som representerade USA:s damlag i bob i OS i Sotji 2014. Året därpå valde hon att representera sin pappas hemland:

– Den här gången har jag valt att tävla för mitt andra hemland- Jamaica, och skriva historia som det första kvinnliga laget att representera landet i ett vinter OS, sa 32-åriga Fenlator i en intervju.

Pyeongchang 2018

Jamaicanskorna satsar på att komma topp tio. Detta efter att ha slutat på sjunde plats i Winterberg World Cup i december.

–  Med lite hopp så blev det en dröm som sen gick i uppfyllelse. Nu är jag en av de första kvinnorna som får representera mitt land i bob, sa Audra Segree som är en av atleterna i Jamaicas trupp.

Första afrikanska laget att delta

I måndags meddelade Nigerias kvinnliga bob-lag att de kommer att delta i OS i Sydkorea. De blir då det första afrikanska laget att tävla i bob.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pyeongchang 2018

Mer i ämnet