Jansrud säkrade seger i super-G världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Kjetil Jansrud vann dagens super-G i norska Kvitfjell och säkrade på så sätt vinsten i Super G-världscupen. Den som var närmast att utmana Jansrud om cupen var Aksel Lund Svindal som överraskande körde ur.

I sin 300:e start i världscupen och dessutom på hemmaplan, hade Jansrud chansen att ta hem super-G världscupen och det lyckades han att göra. Norrmannen var 22 hundradelar före schweizaren Beat Feuz och fransmannen Brice Roger slutade på tredjeplats.

Svindal körde ur

Den stora hemmafavoriten och den ende som kunde utmana Jansrud om vinsten i Super G-cupen, Aksel Lund Svindal körde överraskande ur efter att ha landat någon meter för långt åt höger och missade porten.

– Det sker från och till, men det är inte ofta. Jag hoppade för långt och med lite fel riktning och då jag landade var jag på fel sida av porten. Det kändes som jag körde bra innan det, säger Svindal till NTB efter åket.

Felix Monsén, med startnummer 45 och som var den enda svenska deltagaren, slutade på 50:e plats.

Världscup-finalen är nästa vecka i Åre, som också arrangerar nästa års VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.