Blickar Olsson mot ett fjärde OS? Foto: Bildbyrån

Johan Olsson tar OS-beslut inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson kan finnas med i OS i Pyeongchang nästa år. Den svenske veteranen öppnar upp för att göra en sista satsning. – Jag tar ett beslut inom de närmaste dagarna, säger Olsson till SVT Sport.

Efter VM i Falun 2015, där han tog guld på 15 kilometer, valde Johan Olsson att lämna landslaget för att satsa på långlopp. Men ett år senare var Olsson tillbaka i landslaget och tävlade för Sverige även i det precis avslutade världsmästerskapet i Lahtis.

Om ett år avgörs OS i Pyeongchang, Sydkorea. Och det är inte otänkbart att Johan Olsson då finns med i det svenska laget. Efter femmilen i Lahtis öppnar Olsson upp för att göra en sista landslagssatsning.

– Jag tar ett beslut inom de närmaste dagarna, säger Olsson till SVT Sport.

36-årige Olsson har två stafettguld och individuella medaljer i form av ett silver och tre brons från olympiska spel sedan tidigare och skulle i Pyeongchang göra sitt fjärde OS.

”Måste känna efter om han har motivationen”

Förbundskapten Rikard Grip hoppas att Olsson är med i Sydkorea om ett år.

– Klart jag gärna ser att Johan fortsätter över OS. Han är en viktig kugge och en viktig spelare. Men det som är absolut viktigast är att han har motivationen som krävs, och det måste han känna efter om han har.

– Han är väldigt tydlig med att om han ska han göra det här, då ska han gå all in.

Se VM-sammanfattningen från Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer